Het Concertgebouw

In het Concertgebouw is Themis Control & Management de centrale aansturing van alle beeldschermen in en buiten het pand alsmede van het led- scherm op de luifel boven de entree.

 

De installatie bestaat uit de volgende onderdelen, te weten;

3 schermen bij de kassa’s (streched, landscape)

3 hospitality schermen bij de entree (landscape)

1 scherm in het cCafé (portait)

1 scherm in beiden foyers (85” en 65” in landscape)

1 LED scherm aan de voorzijde (buiten) van 10 x 1,5 mtr.

1 Magenta Matrix (HD over CAT)

Meerdere camera’s

9 NarrowCasting players

 

Multifunctioneel beeldscherm gebruik

Op de schermen worden via de matrix (Magenta) een 9 tal narrowcasting kanalen aangeboden, daarnaast camera’s met live beelden uit de zalen, televisiekanalen en retour-aansluitingen uit de foyers. De schermen in de foyers zijn ook te gebruiken voor presentaties of lezingen. De ter plaatse aangesloten laptop of iPad, kan via de eerder genoemde retour op elk willekeurig scherm worden weergegeven.

Elke beeldbron op elk willekeurig beeldscherm

Het geheel wordt bestuurd met Themis Control & Management, waardoor de technici in staat zijn elke bron willekeurig op ieder scherm weer te geven. Dit kan zowel manueel bediend worden, als geagendeerd in een agenda. Alle schakelingen (ook aan en uit zetten) kunnen derhalve weken of zelfs maanden tevoren worden ingesteld, waardoor de installatie alles zelf uitvoert. Daarnaast kunnen alle bronnen via de user-interface  gepreviewed worden, dit wordt weergegeven in het zelfde scherm als waarmee men de installatie bedient.

Automatische controle op werking van de aangesloten apparatuur 

Naast de bediening via een PC of iPad, krijgen de technici storingsmeldingen automatisch binnen, denk aan een scherm wat geen spanning heeft of een netwerkverbinding die uitgevallen is. Themis Control & Management bewaakt continue alle apparatuur en verbindingen en geeft een melding als iets uitvalt.